top of page

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Det finns en tvättstuga med två tvättmaskiner och en torktumlare samt ett torkrum. Bokning av tvättstugan och torkrummet görs på bokningstavlan som finns i källaren. I källaren finns ett cykelförråd och ett hobbyrum.

Föreningen har utemöblemang i trädgården på varje sida om huset, det finns även en murgrill på entrésidan som alla boende gärna får använda.

VÄRME, VATTEN OCH EL

Fjärrvärme, el och vatten ingår i månadsavgiften. Fastigheten värms upp med fossilbränslefri närproducerad fjärrvärme. Vi har gemensam upphandling av grön el. Föreningen planerar att renovera tak och balkonger år 2026, i samband med denna ombyggnation planerar vi även att installera solceller på taket för mer förnybar energi och få lägre elkostnader framöver. Samtidigt kommer vi att isolera taket för att minska fjärrvärmekostnaderna i föreningen.

INTERNET OCH TV

Föreningen erbjuder alla boende 250 Mbit/s bredband och fast telefoni hos Telenor som gruppavtal, vilket debiteras tillsammans med månadsavgiften. Vi har även Comhems digitala grundutbud i huset som ingår i månadsavgiften.

Du väljer själv om du vill abonnera på fler kanaler.

MILJÖHUS

Föreningen har ett miljöhus med en egen källsortering på entrésidan närmast Tullgatan. Följ instruktioner i miljöhuset om du är osäker var du ska sortera. Det som inte kan källsorteras slängs i hushållsavfall. Bygg- och flyttsopor och större föremål exempelvis stora kartonger från IKEA, men även miljöfarligt avfall som lysrör, färgrester och andra kemikalier kan även lämnas till SYSAVs anläggningar på Gunnesbo och Gastelyckan.

RENOVERING

Renoveringsarbete och annat som för oväsen som kan tänkas vara störande för de som bor runt omkring bör planeras så att de stör så lite som möjligt. Tänk på att i god tid annonsera störande arbete i trapphuset, t ex vid tillfällig avstängning av vatten och el, eller om renovering kommer pågå under en längre tid. Tänk även på att anmäla eller ansöka om tillstånd för renovering från styrelsen. Nedan hittar du föreningens detaljerade policy för renovering av lägenhet, ansökan till styrelsen för renovering och bostadsrättens underhållsansvar för föreningen respektive lägenhetsinnehavare.

Fästpunkt Överlåtelse

ANDRAHANDSUTHYRNING

För att hyra ut din lägenhet i andrahand behöver du styrelsens godkännande. Om lägenheten är pantsatt krävs i de flesta fall också bankens godkännande. Det är viktigt att du fyller i två exemplar av ansökan om uthyrning och lämnar till styrelsen senast två månader innan uthyrning. Styrelsen kommer behålla det ena och lämna tillbaka det andra till dig.

Du är skyldig att informera din hyresgäst om innehållet i våra stadgar och ordningsregler.

Det är du själv som är ansvarig ifall hyresgästen bryter mot stadgarna eller ordningsreglerna.

LJUDNIVÅN I HUSET

I vår bostadsrättsförening värnar vi om varandra,

Vi respekterar att mellan kl 22.00 - 07.00 skall det vara tyst.

Läs mer i ordningsreglerna

bottom of page